Om Backslide

Bandet BACKSLIDE har funnits med detta namn sedan mitten av 2000-talet. Vi (Anders & Patrik på gitarr & Peter på bas) har spelat ihop sedan början av 90-talet med namn som "MISS INLINK", "DEEP SCRATCH" & "BIG FAT RAT". Inriktiningen har hela tiden varit melodiös hårdrock/partyrock.

Våra nyaste medlemmar är vår nya trummis (Uffe Skoglund) och sångare (Jyrki Berg) som kom in maj 2017 efter att vår tidigare trummis Ulf Johansson och innan det Mats Hellström valde att sluta i bandet. Innan Jyrki, så var Cornelia von Bargen vår sångerska i 6 år, hon valde att sluta för att bredda musikstilen. 

Går vi ännu längre bakåt i historien, har vi harvat i olika konstellationer inom både pop, rock & blues.
Idag är det fartfyllda rockcovers från 70-80-90- och 2000-talet som gäller. Vi kör inte dagens mest extrema metal eller growl, utan mer tufft, uttrycksfullt och vackert, tillsammans med moderna rockiga gitarrer och ett bra ös i bas och trummor. Vi håller även på att ta fram några egentillverkade låtar.

Vi har spelat tillsammans med Mustasch och Mats Levén på en privat fest. Vi har spelat på Engelen och Copperfields under det senaste året.

Vi spelar på pubar, restauranger, after beach, festivaler, privata fester & företagsfester, kort och gott - Vill ni anlita ett partyband, anlita oss!

 

 

 

 

 

© Backslide - Antal Besökare